Natuurtekenaar Jasper de Ruiter tekende de afgelopen 20 jaar duizenden natuurillustraties en voegde daar onlangs ook enkele landschapsplaten vol biodiversiteit aan toe. De platen doen denken aan de iconische schoolplaten van vroeger, maar dan in een nieuw jasje.

Vanwege mijn werk voor bezoekerscentra was ik enthousiast over de platen en benaderde ik Jasper met het idee om de landschapsplaten verder te vernieuwen en interactief te maken. Met het interactieve display kunnen bezoekerscentra en andere recreatieve locaties bezoekers een voorproefje geven van het omliggende landschap en de soorten die er voorkomen.

interactieve landschapsplaat

Door het aanraken van touchpunten op de plaat ontdekken bezoekers van alles over de dieren en planten die er leven. Op het ingebouwde beeldscherm verschijnt een grote illustratie van het gekozen dier (of plant) met informatie en leuke weetjes over de soort en zijn verblijf in het gebied. Ook kunnen bezoekers het geluid horen dat een gekozen dier maakt. 

info interactieve landschapsplaat

Jasper de Ruiter en Wiek Rozemond zijn van mening dat je door recreanten en bezoekers op speelse wijze te informeren, zij het landschap en de natuur meer gaan waarderen, en zich bewuster worden van het belang van een biodiverse leefomgeving.

Wilt u meer weten of de interactieve landschapskaart bestellen?
Neem dan contact op:
wiek@rozemondtentoonstellingen.nl of bel 06-54235630