Voor Rijkswatestaat ontwierp Rozemond Tentoonstellingen een paviljoen over energieprogramma ZekerDuurzaam voor de Innovatie-Estafette in 2009. Onderdeel daarvan was een demonstratiemodel van de Vlaketunnel, de eerste tunnel met ledlijnverlichting ter wereld. Bezoekers ervaren de voordelen van ledlijnverlichting ten opzichte van traditionele tunnelverlichting.

Daarop volgend maakten wij een interactief model van (het referentieontwerp van) de Ramspolbrug dat tevens gebruikt werd om de innovatie verder in gang te zetten.  Bij de opening van de eerste energie-nul-brug ter wereld deelde toenmalig Minister Schultz voor het eerst mee dat de gehele infrastructuur van Rijkswaterstaat energieneutraal moet worden.

Tevens produceerden wij een interactief model van een visvriendelijke vijzelturbine waarmee groene energie opgewekt kan worden om sluizen energieneutraal te maken. Deze innovatie is voor het eerst toegepast bij de nieuwe sluis in Tilburg (Wilhelminakanaal).

De modellen en aanvullende informatiemiddelen zijn de afgelopen jaren veelvuldig gepresenteerd op diverse innovatie evenementen en expertmeetings.

model Vlaketunnel68 - kopie
model energie-nul-brug
model ledlijntunnelverlichting
RWS Innovatie Estafette 2009 (15)
model Vlaketunnel
tunnel model Rozemond 2
RWS Innovatie Estafette 2009 (2)
NWs receptie OVLNL 2020_2786
vijzelturbine
model vijzelturbine (1)
tunnelmodellen Rozemond Tentoonstellingen 2
tunnelmodellen Rozemond Tentoonstellingen 1
model Vlaketunnel68 - kopie model energie-nul-brug model ledlijntunnelverlichting RWS Innovatie Estafette 2009 (15) model Vlaketunnel tunnel model Rozemond 2 RWS Innovatie Estafette 2009 (2) NWs receptie OVLNL 2020_2786 vijzelturbine model vijzelturbine (1) tunnelmodellen Rozemond Tentoonstellingen 2 tunnelmodellen Rozemond Tentoonstellingen 1