Stil zitten is geen optie! Wat voor de bewoners wat het waterrijke West-Friesland gold, is ook het motto van de interactieve tentoonstelling die ik voor bezoekerscentrum MAK Blokweer produceerde over het West-Friese landschap.

Bezoekers kunnen aan een hendel draaien en spelen zo een animatie af over het waterbeheer in West-Friesland door de eeuwen heen. Via luisterhoorns en beeldschermen ontdekken zij de verhalen van bronstijdbewoners en middeleeuwse boeren en monnikken. Geuren uit de bronstijd en archeologische vondsten brengen het verhaal verder tot leven.

In het laatste themaeiland staan polders en droogmakerijen centraal. Middels de met nostalgisch beelden geïllustreerde Zuiderzeeballade krijgen bezoekers een indruk van het vroegere leven rond Zuiderzee. Na een periode van verstedelijking en schaalvergroting in de landbouw staat West-Friesland voor nieuwe uitdagingen. Zes klompverhalen laten bezoekers kennismaken met nieuwe ideeën over een duurzame en leefbare toekomst.

Kleine bezoekertjes kunnen hun hart ophalen in de vernieuwde mollengang die is verrijkt met een heuse Nachtsafari! Al kruipend beleven zij het dierenleven onder de grond en in de nacht.

Wateranimatie-MAK Blokweer
Duurzame toekomst-tentoonstelling MAK Blokweer
West-Friezen, land en water-MAK Blokweer
IMG_0913
tentoonstelling Westfriezen
IMG_1178
Wateranimatie-MAK Blokweer Duurzame toekomst-tentoonstelling MAK Blokweer West-Friezen, land en water-MAK Blokweer IMG_0913 tentoonstelling Westfriezen IMG_1178

video over de tentoonstelling